Malekursus på Mors

Velkommen til Mors med lærred og pensel.

I sommeren 2018 åbner Galleri BORK atter dørene for nogle dejlige kursusdage i maleri på naturskønne Mors, hvor du i selskab med andre kunstinteresserede kan dyrke din interesse for at tegne og male. Limfjordsøen Mors byder på spændende naturscenerier som for eksempel Feggeklit, Hanklit, Ejerslev Havn og meget andet.

Der arbejdes i haven

Der arbejdes i haven

Formålet med kurset er at opleve glæden ved at se, tegne og male. Du må være indstillet på al slags vejr og have regntøj, en tyk trøje med i tasken og måske også badetøj. Medbring gerne en sammenklappelig stol. Det er vigtigt at bemærke, at lokalomgivelserne desværre ikke er handicapvenlige.

Undervisningen tager udgangspunkt i det, den enkelte kursist ønsker at arbejde med hvad angår motiv og materialer (olie, akryl, akvarel, æggetempera, tegning m.m.). Der vil mindst være 1 underviser til stede ad gangen. Underviserens opgave vil især være af rådgivende karakter. Hvis enkelte kursister ønsker det, tilbydes gennemgang af forskellige materialer og vejledning i teknikker uden, at kursisterne efterfølgende nødvendigvis skal arbejde med det.stentryk. Som noget nyt kan vi tilbyde at eksperimentere med simple former for tryk ved hjælp af en tøjrulle. Imidlertid har vi ikke værktøj til raderinger og stentryk (litografiske tryk). I løbet af foråret 2018 rundsendes et oplæg, som de kommende kursister kan lade sig inspirere af.

Praktisk detaljer:

  • Den enkelte kursist skal medbringe samtlige materialer, også pensler, som vedkommende ønsker at arbejde med. Hvis nogen måtte ønske det, kan vi godt rådgive i og bestille materialer, som betales af den enkelte. Men der bliver altså ingen generelle ekstraudgifter til materialer. Vi har lette staffelier, som kan lånes, men man er også meget velkommen til at medbringe sit eget staffeli.
  • I forhold til vejret vil vi foreslå en samlet heldagstur med male-tegnegrej og et besøg på Morsø Kunstforenings aktuelle udstilling (entré 30,-kr.), men ellers er det op til den enkelte kursusdeltager, hvorvidt man vil blive i lokalområdet og arbejde.
  • Vi åbner værkstedet hver morgen kl. 9 og samles omk. kl. 10 over en kop kaffe og en dialog om dagens indhold og hvor også frokosten (ca. 45,-kr/kuvert) på egen regning kan bestilles, herefter begynder undervisningen. Frokostpause fra kl. ca. 12-13. Vi samles igen kl. 15 og til omk. kl. 16 gennemgås dagens resultater.  Værkstedet lukkes kl. 17. Efter “fyraften” er det almindeligt, at nogle kursister finder sammen for i fællesskab at opleve øen, landskaber i Thy, et havbad ved Stenbjerg eller bylivet i Nykøbing.
  • I atelieret er der komfur og køleskab, så der vil kunne tilberedes mad i begrænset omfang og køleskabet kan bruges til opbevaring af frokosten.
  • Hvis der er stemning for det tilbereder Jørn en af ugens dage fra kl. 16 en fælles middag (inkluderet i kursusprisen) med hyggeligt samvær.

 

 • Hvert kursushold kan rumme 10 kursusdeltagere.
 • Prisen pr. kursus er 2.500,-kr. (incl. 25% moms) for 5 dage fra mandag kl. 9.00 til og med fredag kl. ca. 17. Prisen indeholder ikke kost og logi. Bodil og jeg kan være behjælpelige med booking af overnatning i nabolaget. Der findes logi fra ca. 250,-kr. pr. nat.

Respons efter kurset i 2015, citat: “Kære alle!  Som I andre har jeg kun roser til kurset: Bodil og Jørns arbejdsform med eminent fornemmelse for vores meget forskellige interesser og udfordringer – daglig billedgennemgang – hele holdet af kursister med engagement og alligevel afslappet atmosfære – skønne omgivelser. Varme sommerhilsener Birgit”.

Datoer og kontakt:

Et kursusforløb varer fra mandag morgen kl. 9 til og med fredag  omk. kl. 17. Bodil og jeg har planlagt 2 kurser i sommeren 2018: 1) Uge nr. 30 (23. – 27/7 ) pt. 0 ledige pladser. 2) Uge nr. 31 (30/7 – 3/8) 0 ledige pladser. Hvert kursus afsluttes om fredagen med en lille fernisering af ugens arbejder, hvor også pårørende er velkomne.

Gennemgang af dagens arbejde

Gennemgang af dagens arbejde

 

 • Tilmelding sker telefonisk: mobil 6165 8661 eller bedst pr. mail: j.bork@live.dk
 • Selve kursusprisen på 2.500,-kr. (incl. moms) indbetales senest 6 uger før kursusstart til Nordea Bank reg.nr: 2294 kontonr. 6277-306-229. Husk afsender og kursusnummer.
 • Eventuel afmelding skal foretages senest 3 uger før kursusstart. Ved senere framelding indtil 1 uge før kursusstart mistes depositum på 1.000,-kr. Fra og med mandagen før kursusstart og herefter gives ikke refundering på betalt kursus. Hvis vi aflyser et kursus tilbagebetales hele beløbet.