Malekursus på Mors

Velkommen til Mors med blyant, farver, lærred og pensel.

I sommeren 2019 afholder Galleri BORK igen nogle dejlige kursusdage i tegning og maleri på naturskønne Mors, hvor du i selskab med andre kunstinteresserede kan dyrke din interesse for at tegne og male. Limfjordsøen Mors byder på spændende naturscenerier som for eksempel Feggeklit, Hanklit, molergrave, Ejerslev Havn og meget andet.

Der arbejdes i marken

Foruden at formidle teknisk viden på kurserne er det formålet at få den enkelte kursist til at opleve glæden ved at se, tegne og male. Imidlertid må du være indstillet på al slags vejr og have regntøj, en tyk trøje med i tasken og måske også badetøj. Medbring gerne en sammenklappelig stol. Kursusstedet er desværre ikke  handicapvenligt.

Undervisningen tager udgangspunkt i det, den enkelte kursist ønsker at arbejde med hvad angår motiv og materialer (olie, akryl, akvarel, æggetempera, tegning m.m.). Min opgave vil bl. a. være af rådgivende karakter. Hvis der er stemning for det, vil jeg under kurset i 2019  præsentere æggetemperafarver og gennemgå fremstilling af dem samt akvarelfarver og vise fremstilling af og arbejdet med dem. Efter behov tilbydes også gennemgang af andre materialer og vejledning i teknikker. Som noget nyt kan jeg tilbyde at eksperimentere med simple former for tryk ved hjælp af en tøjrulle. Imidlertid har jeg ikke værktøj til raderinger og stentryk (litografiske tryk). I løbet af foråret 2019 rundsendes et oplæg, som de kommende kursister kan lade sig inspirere af – men det er helt frivilligt.

Praktisk detaljer:

  • Den enkelte kursist skal medbringe samtlige materialer så som lærred, papir, farver (herunder pigmenter), pensler osv. som vedkommende ønsker at arbejde med. Hvis nogen måtte ønske det, kan jeg godt rådgive i og bestille materialer, som betales af den enkelte. Der bliver således ingen generelle ekstraudgifter til materialer. Jeg har lette staffelier, som kan lånes, men man er også meget velkommen til at medbringe sit eget staffeli.
   Afhængig af vejret vil jeg foreslå en samlet hel- eller halvdagstur med skitseblok og måske male-tegnegrej. Desuden vil vi en eftermiddag besøge Morsø Kunstforenings aktuelle udstilling (entré 30,-kr.), men ellers er det op til den enkelte kursusdeltager, hvorvidt hun/han vil blive i lokalområdet og arbejde.
  • Jeg åbner værkstederne hver morgen kl. 9 og vi samles omk. kl. 10 over en kop kaffe og en dialog om dagens indhold, herefter begynder undervisningen. Frokostpause fra kl. ca. 12-13. Vi samles igen kl. ca. 14.30 til en kop kaffe med hjemmebagt kringle og evt. lidt oplæsning. Hvis det ønskes gennemgås dagens resultater omk. kl. 16.  Værkstederne lukkes ca. kl. 17.
  • Efter “fyraften” er det almindeligt, at nogle kursister finder sammen i fællesskab for at spise sammen, opleve øen, landskaber i Thy, et havbad ved Stenbjerg eller by-livet i Nykøbing.
  • I atelieret er der kaffemaskine, kogekedel, komfur og køleskab, så der vil kunne tilberedes kaffe/te og mad i begrænset omfang, og køleskabet kan bruges til opbevaring af frokosten, der kan købes i Superbrugsen i Ø.Jølby.
  • Hvis der er stemning for det, tilbereder Jørn en af ugens dage fra kl. 16 en fælles middag (inkluderet i kursusprisen) med hyggeligt samvær.

   *Hvert
   kursushold kan rumme 9 kursusdeltagere.
   *Prisen pr. kursus er 2.500,-kr. (incl. 25% moms) for 5 dage fra mandag kl. 9.00 til og med fredag kl. ca. 17. Prisen indeholder ikke kost og logi.  Jeg kan være behjælpelige med booking af overnatning i nabolaget. 

Respons efter kurset i 2018, enkelte citater fra kursister: *“Jeg havde en fantastisk og lærerrig uge på Galleri BORK. Dejlig værtspar – dejligt sted og dejlige kursister. Min rygsæk blev fyldt med så megen ny viden og indtryk”. – *” Det var super inspirerende og lærerrigt og desuden virkelig hyggeligt. Lyder interessant med æggetempera og egen fremstilling af akvarelfarver i 2019″. – *”Tak for en rigtig dejlig, kreativ og aktiv uge. Jeg er i den grad blevet inspireret til at gå videre med maleriet”.

Datoer og kontakt:
Et kursusforløb varer fra mandag morgen kl. 9 til og med fredag omk. kl. 17. Jeg har planlagt 2 kurser i sommeren 2019: 1) Uge nr. 30 (22. – 26/7 ) pt. 3 ledige pladser. 2) Uge nr. 31 (29/7 – 2/8) 6 ledige pladser. Hvert kursus afsluttes om fredagen med en lille fernisering af ugens arbejder, hvor også pårørende er velkomne.

Der arbejdes i atelier

 • Tilmelding sker telefonisk: mobil 6165 8661 eller bedst pr. mail: j.bork@live.dk
 • Selve kursusprisen på 2.500,-kr. (incl. moms) indbetales senest 6 uger før kursusstart til Nordea Bank reg.nr: 2294 kontonr. 6277-306-229. Husk afsender og kursusnummer (uge nr.).
 • Eventuel afmelding skal foretages senest 3 uger før kursusstart. Ved senere framelding indtil 1 uge før kursusstart mistes depositum på 1.000,-kr. Fra og med mandagen før kursusstart og herefter gives ikke refundering på betalt kursus. Hvis Jeg aflyser et kursus tilbagebetales hele beløbet.